liquidsounds

Scroll down

JB

Din 2000 încoace Alexandru Drăgănescu (JB) a început să activeze tot mai pertinent ca DJ și colecționar de viniluri, reprezentând unul din numele relevante în această sferă din Brașov. Scratch-urile au intrat la beta-testare alături de Nemo și Wiz, cam tot atunci venind firesc și încercarea de a lega două piese. De aici și până la prima apariție la Radio Guerrilla, în 2005, la Retroelectro, emisiunea lui Electric Brother, nu a fost decât o serie de pași și una mult mai lungă de exerciții.

JB este pasionat în mod curent de house, techno, electro și în general de tot ceea ce are un aer aparte, melodic și nu în ultimul rând energic în acest amestec continuu de muzică electronică. Totuși, pasiunea lui pentru muzică a înflorit plecând de la jazz, funk și hip-hop. Cu cel din urmă era conectat în mod special și urmărea în fiecare duminică emisiunea Deep Beats a lui DJ Sleek la Pro FM, vremuri în care hip-hop-ul era ceva deosebit de obscur – este vorba de anii `96 și `97. ”Aproape fiecare emisiune începea sau se încheia cu o piesă exclusivistă de jazz sau funk din care se tăiase un sample, o melodie închegată de altfel și așa m-am prins încet-încet cum stă treaba, urmând un nou capitol în viața mea. A venit vremea pentru trip-hop, nu-jazz, broken beat, disco, house, electro și multe altele”, povestește JB. El a crescut de mic în continuă companie muzicală în casă, fapt ce se remarcă atât la nivelul cunoștințelor sale, cât și în lejeritatea cu care îmbină diverse bucăți în mixuri eclectice. În copilărie JB a fost înconjurat de voci precum Queen, Phil Collins sau Elton John, urmând mai apoi să fie interesat de liderii mișcărilor hip-hop și electro ai anilor `80 din New York și Chicago. A început să colecționeze viniluri jazz-rock, mai ales de la noi și din Europa de Est, apoi diverse compilații de funk, dub, electronica și tot ceea ce se putea găsi într-o perioadă în care internetul nu avea rolul decisiv în modelarea unui pasionat în ale muzicii underground.

Acum, colecția lui JB ajunge pe la vreo 2000 bucăți, incluzând suficiente rarități, asta neînsemnând însa că folosește exclusiv pick-up-urile când pune muzică.

JB a călătorit recent la București și s-a ocupat de delectare muzicală la Sunday Scoop, Backyard Weekend, Four Tet, John Roberts.

JB este unul dintre DJii preocupați de adevăratul dialog cu publicul, fapt ce se remarcă de fiecare dată când se află în spatele pupitrului.

via (banana society)

follow jb on:
soundcloud mixcloud